Nyheter

Sedan en tid tillbaka är Mormors kök tyvärr stängt. Vi vet tyvärr inte vad ägarna gör nu och om de har startat någon ny restaurang. Kanske har de lämnat den branschen för något annat nu.

Vill ni testa polsk mat får ni därför leta upp en annan polsk restaurang i er närhet. Här kommer vi istället att dela med oss om olika artiklar om restaurangbranschen. Först ut är något som är det allra viktigaste att ha koll på när man startar en ny restaurang, hygien och städning.

Städning och restaurang

När man driver en restaurang är hygien och städning något av det viktigaste att tänka på. Det ska vara rent och städat allt från personalen till lokalen. Tummar man på renligheten kan det få ödesdigra konsekvenser. Ni riskerar att sprida smitta genom er restaurang vilket kan leda till att ni måste stänga ner verksamheten.

Det finns flera fördelar med att ha en hög nivå av hygien för personalen samt höga krav på städningen i lokalerna. Du minskar inte bara risken för att bakterier, virus eller parasiter smittar genom er restaurang utan även matsvinnet minskar. Med rätt hantering håller maten längre och därigenom minskar ni matsvinnet.

Då det är av stor vikt att en restaurang håller rent i sina lokaler, framförallt restaurangköket, samt att hygienen är hög finns det flera riktlinjer och regler för hur detta ska upprätthållas. Ni kan läsa mer om detta på livsmedelsverket.se.

När du startar upp din restaurang är det därför viktigt att med omsorg välja ett städbolag som kan upprätthålla den goda standarden som krävs.